Nieuwe zoektocht naar al 44 jaar spoorloze mannen

Laatste offensief in DNA-verwantschapsonderzoek Nicky Verstappen
maart 10, 2018
Eis: 18 jaar cel voor Guus J. om moord op Marleen Rütten uit Kerkrade
maart 12, 2018

Van onze verslaggever

MAASTRICHT De politie zoekt vanaf maandag 12 maart in Deurne naar de lichamen van Hans Martens (20 jaar) en Piet Hölskens (21), die bijna 44 jaar geleden uit Asten verdwenen. Ook de auto van Piet, een rode Fiat Coupe 850 met kenteken 15-82-JF wordt opnieuw gezocht. Dat heeft dagblad Trouw gemeld.

Directe aanleiding voor de nieuwe zoekactie is onderzoek door Judith Houben van het Maastrichtse recherchebureau Centaur. Zij sprak de afgelopen jaren met getuigen en ook de mogelijke dader. De twee vrienden verdwenen op 16 maart 1974 na een stapavond in en rond het Brabantse Deurne. Nadat ze om drie uur ’s nachts café Zanzibar verlieten, werden ze nooit meer gezien. Ook de auto van Piet werd nooit teruggevonden.
De zaak kwam weer aan het rollen toen er zich in 2012 een getuige meldde die verklaarde dat de mannen dood waren. Daarop werd recherchebureau Centaur ingeschakeld die opnieuw onderzoek deed naar de zaak.

Het scenario dat Houben op het spoor kwam en leidde tot een mogelijk vindplaats, is dat Hans een geheime relatie had met de vrouw van een collega, zo schrijft de krant. Die zou Hans daarom naar een afgelegen plek hebben gelokt en hem en zijn vriend om het leven hebben gebracht. Omdat in 2006 werd besloten dat alle moorden die gepleegd zijn voor 1988 als verjaard aangemerkt zijn, wordt deze zaak officieel behandeld als een vermissingszaak.

Foto: Tros Vermist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *