‘Nieuwe verklaring tegen John B. om moord op Tanja Gurskaja’

25 jaar cel voor moordaanslagen op Limburgse paardenhandelaar
juli 24, 2018
Gevluchte Brabantse drugsbaas gezocht
juli 25, 2018

door Bjorn Thimister

VENLO De opsporingsdiensten in Limburg hebben een nieuwe belastende verklaring in handen tegen John B. (57) uit Helden. Hij zit daarom opnieuw vast als verdachte van de moord op Tanja Gurskaja in Venlo.Dat zeggen betrouwbare bronnen tegen Crimewatcher. Politie en justitie zien John B. al jaren als de opdrachtgever voor de moord op Gurskaja.

John B. werd op dinsdag 24 juli opnieuw aangehouden. Volgens ingewijden gebeurde dit met groot machtsvertoon. De Limburger werd door een arrestatieteam opgepakt en daarna geblinddoekt afgevoerd. B.’s advocaat Marcel Heuvelmans wilde desgevraagd geen commentaar geven op de nieuwe ontwikkelingen in deze zaak.

De 57-jarige John B. zou zijn twee medeverdachten de opdracht hebben gegeven om zijn voormalige zakenpartner Wilmo Rebel, met wie hij gebrouilleerd was geraakt, dood te schieten. Dit resulteerde echter in een vergissing waardoor Gurskaja om het leven kwam in Venlo, op 25 oktober 2012. B. zat al eerder vast in deze zaak, maar moest toen worden vrijgelaten omdat de officier van justitie volgens de rechtbank een fout zou hebben gemaakt.

De rechtbank heeft vanaf maandag 8 oktober vier dagen uitgetrokken voor de inhoudelijke behandeling tegen Dennis W. uit Tegelen en John B. uit Helden. Een derde verdachte, de Let Janis V. , zit in zijn land in de cel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *