NIEUW HERZIENINGSVERZOEK OLAF H. UIT SITTARD

De Limburgse ‘oma-moorden’ in drievoud
januari 28, 2017
UPDATE: EIGENAAR SHISHALOUNGE SITTARD WERD DOODGESCHOTEN
februari 8, 2017

door Bjorn Thimister

SITTARD Er komt een nieuw herzieningsverzoek in de zaak van Olaf H., die tot levenslang is veroordeeld voor de dubbele moord op Jo en Ine Zwakhalen en poging tot doodslag op hun kleindochter in Sittard in 2003. Dat bevestigt John Peters, advocaat van Olaf H., tegenover CRIMEWATCHER. In oktober vorig jaar wees de Hoge Raad nog een herzieningsverzoek van H. af.

Volgens de Hoge Raad zouden de door Olaf H. aangedragen nieuwe gegevens niet tot vrijspraak hebben geleid als de rechter toentertijd hiermee bekend zou zijn geweest. Peters had een rapport van een neuroloog ingediend die oordeelde dat de herinneringen van Audrey, de kleindochter van het echtpaar Zwakhalen die bij de fatale schietpartij aanwezig was, gezien haar medische toestand niet authentiek konden zijn. Het meisje werd namelijk ook zelf neergeschoten.

De Hoge Raad ging hier echter niet in mee. ,,Dat accepteer ik echter niet”, zegt H.’s raadsman Peters. ,,Ik ben nu druk met het voorbereiden van een nieuw herzieningsverzoek en zal een nieuwe rapportage laten maken. Het zal nog enige tijd duren voordat dit klaar is.” Voormalig vrachtwagenchauffeur Olaf H. uit Sittard heeft tot op de dag van vandaag altijd ontkend iets met de dubbele moord op Jo en Ine Zwakhalen te maken te hebben gehad.

Volgens hem was er sprake van een andere schutter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *