Nederlanders vast in Belgisch drugsonderzoek

Weer forse celstraf geëist in Limburgse ontvoeringszaak
juni 19, 2017
Drie jaar cel voor ontvoeren baby
juni 19, 2017

Van onze verslaggever

ANTWERPEN Drie Nederlanders (27, 29 en 39 jaar) zitten vast in een Belgische cel nadat er bij huiszoekingen onlangs een aanzienlijke hoeveelheid hasj werd aangetroffen. Zij worden verdacht van de levering van de partijen harddrugs. Dat meldt de Lokale politie van Antwerpen.

De verdachten kwamen een tijd geleden al in beeld in de marge van het zogeheten dossier The French Connection. Ze worden ervan verdacht dat zij de spil waren in de grootschalige levering van hasjiesj. Ze gingen volgens de opsporingsdiensten heel voorzichtig te werk, wat het de speurders moeilijk maakte om een goed beeld te krijgen van de activiteiten van de bende.

De huiszoekingen vonden plaats in de plaatsen Deurne en Mol. Naast de partijen drugs, werd ook contant geld in beslaggenomen. Hij werd overmeesterd en overgebracht naar de cel. In de plastic zak vonden de rechercheurs twee kilo hasjiesj. De drugs zijn in beslag genomen. Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat de verdachten oorspronkelijk afkomstig waren uit Nederland.

De speurders namen contact op met hun Nederlandse collega’s om een beter zich te krijgen op de bende. Door de goede samenwerking met de Nederlandse politie en justitie uit beide landen kwamen er belangrijke elementen aan het licht die leidden naar de arrestaties in dit dossier.

Foto: gevonden partij hasj (Lokale Politie Antwerpen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *