Moordzaak-Pongs: Recherche schakelt universiteit in

Geheime digitale tap en observatiecamera ingezet tegen bende Maastricht
december 17, 2018
Handgranaat gevonden in voortuin Bandidos-leider Harrie Ramakers
december 19, 2018

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT Het coldcase team van de Limburgse politie heeft in de zaak van de al 14 jaar onopgeloste moord op Isabelle Pongs uit Landgraaf de Universiteit in Maastricht (UM) ingeschakeld om naar dit dossier te kijken en nieuw onderzoek te doen. Dat bevestigt Pieter Pongs, echtgenoot van de in 2004 doodgestoken opticien, tegenover Crimewatcher.

,,Ik ben door een lid van het coldcase team hierover geïnformeerd”, zegt Pieter Pongs tegen deze misdaadsite. ,,Zij hebben mij laten weten dat zij de moordzaak van Isabelle voorleggen aan de universiteit in Maastricht. Ik ben blij dat er nu toch weer, met een frisse blik, nieuw onderzoek zal worden gedaan.”

De Limburgse politie laat desgevraagd via woordvoerster Yolanda Dols weten: ,,Inhoudelijk gaan we niet in op deze zaak na overleg met de projectleider. We hebben vaker met de Universiteit Maastricht contact over cold case zaken. Maar we doen daar naar buiten toe geen mededelingen over.”

De 42-jarige Isabelle Pongs werd in de zomer van 2004 in het kantoortje van haar brillenzaak in Landgraaf vermoord met meerdere messteken. In deze zaak werden in een eerder stadium twee verdachten door de rechtbank in Maastricht vrijgesproken. Het OM ging niet in hoger beroep tegen deze beslissing. Tot op heden is deze zaak onopgelost.

Pieter Pongs geeft verder aan “een sterk vermoeden” te hebben wie de opdracht gaf voor de moord op Isabelle. ,,Dat was een bekende van haar. Over die persoon heb ik enige tijd geleden tips binnengekregen en deze heb ik doorgegeven aan de politie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *