‘Moord op broer kroongetuige duidelijk signaal om niet met justitie te praten’

Broer van kroongetuige Nabil B. doodgeschoten
maart 29, 2018
Rechtbank: ‘Vraagtekens bij rol van vriendin Merkikou’
maart 29, 2018

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT De moord in Amsterdam op Redouan B., de broer van kroongetuige Nabil B., is volgens de bekende strafpleiter Serge Weening ,,een duidelijk signaal” naar mensen in de onderwereld. Dat zegt de advocaat in een gesprek met misdaadsite Crimewatcher.

,,De politie kan kennelijk de veiligheid van je familie niet garanderen als jij met politie en justitie praten over ontwikkelingen in de onderwereld. De bedoeling van deze moord op de broer van die kroongetuige is duidelijk volgens mij: Een signaal afgegeven aan mensen die met de politie willen praten. Dit remt duidelijk af”, legt de ervaren advocaat uit.

,,Eigenlijk kon je een moord als deze een beetje verwachten als je vanuit de onderwereld je in laat met de politie. Dit zet mensen tot nadenken en er zullen zich ongetwijfeld mensen gaan afvragen of ze nog moeten gaan praten met de politie. Als kantoor staan wij overigens geen kroongetuigen bij, omdat wij het niet kunnen verkopen naar onze client dat wij mensen bijstaan die anderen in de onderwereld verraden”, aldus Weening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *