Moeder bekent verstikken baby in Rotterdam

‘Armin A. moet tbs-behandeling ondergaan’
augustus 8, 2018
GEZOCHT Schutter liquidatie Amsterdam
augustus 10, 2018

door Bjorn Thimister

ROTTERDAM Een 33-jarige vrouw heeft onlangs tegenover de Rotterdamse recherche bekend dat zij in Rotterdam-West in april een kussen op het gezichtje van haar zeven maanden oude zoontje heeft gedrukt in zijn slaapkamer. De baby kwam om het leven. Dat blijkt uit vertrouwelijke informatie, waar Crimewatcher over beschikt. De vrouw zit al geruime tijd vast en wordt verdacht van moord dan wel doodslag.

Het drama vond plaats in een woning aan de Mathenesserdijk op 25 april dit jaar, waar de hulpdiensten het jongetje levenloos aantroffen. De vrouw heeft de bekentenis onlangs tegenover de recherche op het politiebureau in Rotterdam afgelegd. Volgens haar handelde zij in een opwelling en kan zij zelf niet verklaren hoe zij precies tot deze daad gekomen is, bevestigen opsporingsbronnen tegenover deze misdaadsite. In de tijd voor het babydrama zou zij last hebben gehad van depressies.

De verdachte vrouw belde na het doden van haar zoontje haar man die aan het werk was en was daarna zelf enkele uren spoorloos. Haar vriend had inmiddels echter al de politie gebeld. Door middel van het uitpeilen van haar mobiele telefoon, wist de politie haar te vinden en kon zij alsnog gearresteerd worden.

De vrouw zit sindsdien vast in de vrouwengevangenis in Zwolle, alwaar zij op dit moment verblijft in het Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC) en psychologisch en psychiatrisch wordt onderzocht. In de tijd na haar arrestatie was zij in shock en ook voor de politie niet aanspreekbaar, maar onlangs kon zij wel verhoord worden en legde zij een bekennende verklaring af.

Haar advocaat Dirk Daamen laat desgevraagd aan Crimewatcher weten dat dit “een hele trieste zaak is”. ,,Voor de vrouw zelf maar natuurlijk ook voor haar man en de andere familieleden”, aldus de Maastrichtse strafpleiter. ,,Het definitieve sectierapport van het NFI in deze zaak is nog niet voorhanden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *