Mensenhandelzaak bokser Gevorg K: getuigenverhoor Letland

Zaak-Valkenburg: ‘Willem Evers had steel van schep’
augustus 15, 2017
OM: link tussen Satudarah en pillenfabriek
augustus 17, 2017

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT In de zaak tegen de Heerlense bokser Gevorg K., die eerder door de rechtbank werd veroordeeld tot drie jaar en vier maanden cel voor betrokkenheid bij mensenhandel, zal tijdens het nu lopende hoger beroep getuigenverhoor in Letland gaan plaatsvinden. Dat zegt Serge Weening, advocaat van K., tegen Crimewatcher.

De in Armenië geboren K. is veroordeeld voor mensenhandel. Gevorg K. werd in 2011 wereldkampioen boksen in het supervedergewicht. Kort hierna begon justitie in Maastricht een uitgebreid onderzoek naar de handel en wandel van de uit Armenië afkomstige bokser. Midden op straat werd hij door een arrestatieteam klemgereden en overmeesterd. De zaak kwam aan het rollen na een aangifte wegens uitbuiting door een Oekraïense vrouw.

Uitbuiting

K. en zijn kompanen zouden jonge vrouwen uit het Oostblok voor zich hebben laten werken in de clubs Ying Yang in Roermond en Red Lady in het Duitse plaatsje Herzogenrath, vlak over de grens bij Kerkrade. In deze zaak werden eerder de medeverdachten Aram L. en Sergei N.  veroordeeld tot 4 en 5 jaar gevangenisstraf. Zij hebben zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan mensenhandel, afpersing en het mishandelen en uitbuiten van vier vrouwen.

Serge Weening

Gevorg K. werd in 2013 veroordeeld tot veertig maanden cel. Het gerechtshof liet hem daarna vrij in afwachting van het nieuwe process in hoger beroep. ,,Ik ga in september een tweetal getuigen horen in Riga”, aldus zijn raadsman Weening. De inhoudelijke behandeling van het hoger beroep zal in een later stadium plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *