Eis: 6 maanden cel voor bedreigen agenten in Landgraaf

VIDEO Dieven slaan weer toe bij ramkraak Baarlo
augustus 7, 2017
Dubbele moord Venray: cassatieberoep Geert G. ingediend
augustus 9, 2017

door Bjorn Thimister

LANDGRAAF Tegen de 54-jarige Peter W., die wordt verdacht van het bedreigen van meerdere politieagenten met een airsoftwapen in zijn woning aan de Burgemeester Pelzerstraat in Landgraaf in december vorig jaar, is zes maanden gevangenisstraf geëist. Daarvan is twee maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

In de flat van de verdachte Landgravenaar werden overigens meerdere zogeheten airsoftwapens aangetroffen en in beslag genomen. W.’s advocaat Wouter Smeets vroeg de rechtbank zijn cliënt geen celstraf op te leggen. ,,Als men dat wel doet, dan een gevangenisstraf gelijk aan de tijd die hij in voorlopige hechtenis zat.”

Aan de bedreiging van de Limburgse agenten op 22 december vorig jaar ging een bizar voorval vooraf. Een politiepatrouille was naar de woning van Peter W. gekomen na een melding over geluidsoverlast. Na een vermanend gesprekje met W. wilden de agenten door de centrale uitgang vertrekken. Juist op dat moment passeerde een door W. bestelde prostituee.

De vrouw van lichte zeden begon kort daarna keihard te gillen. Ze schreeuwde doodsangsten uit. De nog aanwezige agenten besloten daarop de deur van de woning van W. open te breken. In de woonkamer troffen zij de man aan en de krijsende prostituee, die later verklaarde door Peter W. bedreigd te zijn met een op een vuurwapen gelijkend airsoftpistool.

Daarna zou hij ook de agenten hebben bedreigd. Wouter Smeets, advocaat van Peter W., wilde geen commentaar geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *