Maastrichtenaar gepakt na vechtpartij om ‘vierde klant’

Software zoekt naar corrupte politieagenten
oktober 9, 2017
UPDATE Lichaam dode Anne Faber gevonden
oktober 9, 2017

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT Een man uit Maastricht heeft in de cel gezeten omdat hij betrokken was bij een vechtpartij met een beveiliger op zondag 8 oktober. De aanleiding hiervoor was een meningsverschil over het feit of hij wel of niet ‘vierde klant’ was bij een bekende supermarkt in de Limburgse hoofdstad en daarom zijn boodschappen voor niks zou krijgen. Dat zegt zijn advocaat Kasper Regter tegen Crimewatcher.

2,38 euro

De Maastrichtenaar kocht voor 2,38 euro boodschappen bij een filiaal van een supermarktketen in het Maastrichtse winkelcentrum Brusselse Poort. Omdat hij naar eigen zeggen als vierde klant in de rij voor de kassa stond, vond de man dat hij de boodschappen gratis mee naar huis mocht nemen. ,,Nadat de manager dit weigerde en tegen hem begon te schreeuwen, is hij met zijn jonge zoontje de supermarkt uitgelopen zonder te betalen”, vertelt Regter.

Winkeldiefstal en mishandeling

,,Daarop werd hij achtervolgd door een beveiliger en toen is een vechtpartij ontstaan. Mijn cliënt is daarna opgepakt en heeft enkele uren in de cel gezeten”, vervolgt Regter. ,,Hij wordt verdacht van winkeldiefstal en mishandeling. Ik vind dit echt buiten alle proporties. Meneer kwam op voor zijn recht, de zogeheten ‘vierde klant-actie’, nota bene iets waar de betreffende supermarkt zelf reclame voor maakt.”

Verbod

De verdachte Maastrichtenaar heeft een driejarig toegangsverbod voor winkelcentrum Brusselse Poort gekregen en mag voor diezelfde periode ook niet meer in de supermarkt komen. ,,Ik ga ook dit voor cliënt bekijken wat hier tegen te doen valt. Ik vind dit stuitend namelijk”, aldus de Heerlense advocaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *