Limburgse recherche vindt in Duitsland gestolen oldtimer in loods Heerlen

Inval bij Hells Angels in Belgisch-Limburg
maart 7, 2018
Kluizenroof bij Rabobank
maart 7, 2018

door Bjorn Thimister

HEERLEN De recherche van de Limburgse politie heeft een in het Duitse Bonn gestolen oldtimer, in januari dit jaar, onlangs teruggevonden in een loods in Heerlen. Dat laat een politiewoordvoerder desgevraagd weten aan Crimewatcher. Het gaat hier om een blauwe Ford Mustang (foto) van vijftig jaar oud. De klassieker is vele duizenden euro’s waard.

Loods Heerlen

,,Op vrijdag 23 februari is er op de Ganzenweide in Heerlen, een Ford Mustang aangetroffen. Dit betrof een oldtimer, bouwjaar 1968. De auto bleek in het Duitse Bonn te zijn gestolen”, legt politiewoordvoerder Hub Haenen aan deze misdaadsite uit. ,,Naar aanleiding van onderzoek zijn agenten enkele dagen eerder, op dinsdag 20 februari een kijkje gaan nemen in een andere loods aan de Ganzenweide in Heerlen. Daar werd een ook in Duitsland gestolen Mercedes Benz aangetroffen.”

Onderzoek recherche

,,Het onderzoek loopt nog momenteel. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, maar er is wel met enkele betrokkenen gesproken. In verband met de diefstal in Duitsland is er contact en samenwerking met de Duitse politie hierover. Getuigen die in de afgelopen periode verdachte zaken hebben waargenomen of meer informatie kunnen geven die van belang kan zijn voor het lopende onderzoek worden verzocht om te bellen met ons”, aldus Haenen in een uitgebreide reactie.

Ben Zuidema, de bekende Limburgse detective die al jarenlang jacht op de bendes oldtimerdieven, geeft aan opgetogen te zijn over vondst van de gestolen Ford Mustang. ,,Mijn klant is hier blij mee. Ik heb tien jaar geleden de politie al laten weten wie er volgens mij achter de vele diefstallen van de oldtimers zitten. Het ziet er nu naar uit dat er andere muziek gespeeld wordt bij de Limburgse politie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *