LIMBURGSE POLITIE ZET ‘LOK-FRITURES’ IN

Misdaad over de grens: Undercoveractie in fraudezaak
maart 25, 2017
UPDATE Gestrafte drugbaas Brunssum in hoger beroep
april 3, 2017
door Bjorn Thimister
MAASTRICHT Door op een heimelijke manier een GPS-tracker in een pakje geld te verstoppen, hoopt de recherche van de Limburgse politie eventuele overvallers van fritures in Zuid-Limburg tegen de lamp te laten lopen. Met deze opsporingstechniek kunnen de speurders na een overval dan precies zien waar het buitgemaakte geld zich bevindt en de dader(s) traceren. Dat blijkt uit onderzoek van CRIMEWATCHER.
Eetzaken in meerdere plaatsen in Zuid-Limburg zijn door de politie ingeschakeld en werken hieraan mee. Een en ander gaat als volgt te werk: de uitbaters van de fritures hebben een rolletje met papier geld gekregen. Dit moeten ze dan meegeven aan de betreffende overvaller wanneer deze geld eist. In dat pakje geld zit echter een soort GPS-tracker verstopt ter grootte van een USB-stick.
Onder andere bij een friture in Maastricht is deze opsporingstechniek toegepast, zo vertellen opsporingsbronnen aan CRIMEWATCHER. Jack van Kleef, woordvoerder van de Limburgse politie, geeft desgevraagd tegenover deze misdaadsite aan bovenstaand verhaal niet te bevestigen. ,,Wij kunnen namelijk  niks zeggen over de opsporingstechnieken die wij in zaken toepassen.”
De regio Zuid-Limburg wordt de laatste tijd geteisterd door een golf aan gewapende overvallen. Criminelen sloegen in verschillende steden inmiddels al meerdere keren toe. Hierbij waren eetzaken, winkels en woningen het doelwit en werd af en toe behoorlijk wat geld buitgemaakt. In Kerkrade werd op 7 januari bijvoorbeeld een friture aan de Pastoor van der Heijdenlaan.
Rond 18.30 uur kwam een gemaskerde man de eetzaak binnen en bedreigde de aanwezige personeelsleden met een wapen. Met zijn buit – een geldbedrag – ging hij er vervolgens vandoor. Er raakte niemand gewond. Twee gemaskerde mannen sloegen bij een pizzeria aan Ambyerstraat Noord in Maastricht op vrijdag 30 december toe. Ook hier bedroeg de buit geld.
Snackbars in onder andere Urmond, Simpelveld en Borgharen waren verder eind vorig jaar het doelwit van criminelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *