LIMBURGSE POLITIE VERGAT MOORD TE MELDEN

UPDATE Veroordeelde zuurgooier onverwacht weer in cel
oktober 4, 2017
VS-militair vervolgd voor mishandeling in Schinveld
oktober 6, 2017

door Bjorn Thimister

BLERICK/MAASTRICHT In Limburg blijkt in 2016 toch een tweede moord te hebben plaatsgevonden. Het onderzoek in deze zaak loopt, zo wordt bevestigd door de Limburgse politie tegenover CRIMEWATCHER dat hier na een tip navraag naar deed. Het betreft een moord in Blerick. De politie vergat dit eerder naar buiten te brengen.

Lijkvinding

,,De politie heeft een lijkvinding op 30 september 2016 nog steeds in onderzoek. Op die dag werd rond het middaguur een (toen) 41-jarige man dood aangetroffen in een woning aan de Steegstraat in Blerick, het ging om de bewoner. Het was enkele dagen niet duidelijk wat de oorzaak van de dood was geweest: ongeval of misdrijf”, legt woordvoerder Hans van Kruchten uit.

Zaak vergeten naar buiten te brengen

,,Er werd uitgebreid sporenonderzoek in de woning gedaan, een buurtonderzoek ingesteld en er werd sectie verricht op het lichaam. De uitkomsten van die onderzoeken waren voor politie en OM op enig moment aanleiding om deze zaak verder als misdrijf op te pakken. Gelet op de twijfels in het begin over de doodsoorzaak zijn wij als afdeling communicatie van de politie deze zaak toentertijd uit het oog verloren en hebben deze vergeten te melden”, gaat Van Kruchten door het stof.

,,Dit is absoluut geen opzet geweest en wij zijn hiervan na vragen van Crimewatcher ook geschrokken. Dit had zeker niet mogen gebeuren, is een fout geweest en wij zullen hier in de toekomst van moeten leren”, vervolgt politiewoordvoerder Van Kruchten. ,,In deze zaak zijn geen aanhoudingen verricht en  in deze zaak zijn geen verdachten / dader(s) bekend geworden.”
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *