Limburgse bende verdacht van diefstal dure auto’s op Landal vakantieparken

‘Slachtoffer woningoverval Heerlen eigenaar metaalrecyclingbedrijf’
mei 2, 2018
Frauderende Limburgse poltieagent verduisterde parkeerboetes
mei 3, 2018

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT/VAALS Vier mannen uit Maastricht, Heerlen en Hoensbroek worden verdacht van het inbreken in vakantiehuisjes van Landal in Vaals en het Belgische Zutendaal. Daarbij werden, nadat de bijbehorende sleutels uit de woningen waren gegrist, twee peperdure auto’s van de merken Jaguar en Audi gestolen. Dat blijkt uit onderzoeksinformatie van de Limburgse politie, waar Crimewatcher over beschikt.

Tip getuige

Deze zaak kwam aan het rollen nadat een getuige op een parkeerplaats in Maastricht op 21 oktober vorig jaar verschillende auto’s met ingeslagen ruiten ontdekte. Ook zag deze getuige een auto rondrijden met inzittenden die zich verdacht gedroegen. Deze personen werden nog diezelfde dag op een nabijgelegen parkeerplaats gecontroleerd door agenten. In hun auto werden gestolen goederen gevonden als sterke drank, maar ook enkele autosleutels.

Diefstal Audi en Jaguar

Uit onderzoek van de politie bleek later dat deze sleutels gestolen waren uit vakantiehuisjes op de parken van Landal in Vaals en het Belgisch-Limburgse Zutendaal. De bijbehorende auto, een Jaguar en een Audi Q7, werden hier eveneens gestolen. Deze konden elders uiteindelijk worden teruggevonden. De vier verdachten in deze zaak moeten op dinsdag 8 mei in verband met een zogenoemde (tussentijdse) regiezitting voor de rechtbank in Maastricht verschijnen.

Wouter Smeets, advocaat van een van de verdachte mannen uit Maastricht, bevestigt desgevraagd de verdenk
ingen aan het adres van zijn cliënt, maar wilde verder geen commentaar geven op deze zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *