Letse prostituees gehoord in zaak-bokser Gevorg K.

Vader in cel voor moord op zijn kinderen (4 en 7)
oktober 1, 2017
Rechtbank buigt zich over verbod Bandidos
oktober 3, 2017

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT/RIGA In de zaak tegen de Heerlense bokser Gevorg K., die eerder door de rechtbank werd veroordeeld tot drie jaar en vier maanden cel voor betrokkenheid bij mensenhandel, is in de afgelopen dagen een aantal prostituees gehoord als getuigen in een Letse rechtbank. Dat zeggen Serge Weening en Esther Vroegh, advocaten van respectievelijk Gevorg K. en medeverdachte Aram L., tegen Crimewatcher.

Weening en Vroegh hoorden de twee vrouwen in de rechtbank van de Letse hoofdstad Riga. ,,Zij hebben uitgebreid antwoord gegeven op onze vragen over wat er precies gebeurd zou zijn en wie waarvoor volgens hen verantwoordelijk zou zijn”, zo laat Weening desgevraagd weten. De in Armenië geboren Gevorg K. (foto) is door de rechtbank in eerste aanleg veroordeeld tot een lange celstraf.

Gevorg K. werd in 2011 wereldkampioen boksen in het supervedergewicht. Kort hierna begon justitie in Maastricht een uitgebreid onderzoek naar de handel en wandel van de uit Armenië afkomstige bokser. Midden op straat werd hij door een arrestatieteam klemgereden en overmeesterd. De zaak kwam aan het rollen na een aangifte wegens uitbuiting door een Oekraïense vrouw.

Uitbuiting

K. en zijn kompanen zouden jonge vrouwen uit het Oostblok voor zich hebben laten werken in de clubs Ying Yang in Roermond en Red Lady in het Duitse plaatsje Herzogenrath, vlak over de grens bij Kerkrade. In deze zaak werden eerder de medeverdachten Aram L. en Sergei N.  veroordeeld tot 4 en 5 jaar gevangenisstraf. Zij hebben zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan mensenhandel, afpersing en het mishandelen en uitbuiten van vier vrouwen.

Gevorg K. werd in 2013 veroordeeld tot veertig maanden cel. Het gerechtshof liet hem daarna vrij in afwachting van het nieuwe proces in hoger beroep. De inhoudelijke behandeling van het hoger beroep zal in een later stadium plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *