Justitie vervolgt Maastrichtenaar na ‘vechtpartij om boodschappen’

Justitie stopt vervolging verdachten zaak dode Willem Evers
augustus 6, 2018
‘Armin A. moet tbs-behandeling ondergaan’
augustus 8, 2018

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT Een man uit Maastricht wordt door het Openbaar Ministerie in Limburg vervolgd vanwege een vechtpartij om ‘gratis boodschappen’ in een winkelcentrum in de Limburgse hoofdstad, in oktober vorig jaar. Dat bevestigt zijn advocaat Kasper Regter tegenover Crimewatcher.

Hij moet zich op 2 oktober bij de rechter verantwoorden voor de diefstal van levensmiddelen ter waarde van 2,38 euro. Daarnaast wordt de Maastrichtenaar verdacht van het mishandelen van een beveiliger van het winkelcentrum. De reden van de ruzie op 8 oktober was dat de verdachte recht meende te hebben op gratis boodschappen, dit omdat hij de vierde wachtende in de rij voor de kassa was. Volgens de ‘kortewachttijdgarantie’ van desbetreffende supermarktketen mogen klanten die als vierde in de rij staan hun boodschappen gratis meenemen. Hierover ontstond onenigheid.

Ondanks dat de supermarkt nog niet had erkend dat verdachte er inderdaad vier wachtenden voor de verdachte stonden, vond verdachte het allemaal te lang duren en verliet met de waren de winkel. Hij had immers een klein kind op de arm. Daarna werd hij door een beveiliger tegengehouden. Dit zou uit de hand zijn gelopen. Volgens zijn advocaat Kasper Regter doet de casus denken aan het lied, “de Markt” van drs P, waar om een reclameslogan een ware burgeroorlog uitbreekt. Dat ging ook nergens over. Uit bewakingsbeelden blijkt dat cliënt klein kind op de arm had en niet als eerste fysiek is geworden”, aldus Regter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *