Justitie legt beslag op geld verdacht cateringbedrijf Venray

Illegale wapenverkoop op rommelmarkt
december 5, 2017
Exclusief in Panorama: de witwassende ambtenaren van Brunssum
december 6, 2017

door Bjorn Thimister
 
VENRAY Justitie heeft beslag gelegd op de bankrekeningen en cash geld ter hoogte van duizenden euro’s van een echtpaar uit Venray, eigenaar van een cateringbedrijf in die Limburgse stad, dat verdacht wordt van mensenhandel (arbeidsuitbuiting) en valsheid in geschrifte. Dat bevestigen welingelichte bronnen rond het onderzoek tegenover Crimewatcher.
 
Het OM heeft daarnaast beslag gelegd op een woning van de verdachte Piet en Louise B. Het tweetal werd op 28 augustus aangehouden en zat enkele dagen in de cel, maar is inmiddels weer op vrije voeten. Het stel zou volgens de  opsporingsdiensten, die jarenlang onderzoek deden hiernaar, hun (ingehuurd) personeel bedreigd, mishandeld en ook slecht of niet betaald hebben.
 
Het onderzoek naar het echtpaar, dat een soort eettentjes op evenementen als kermissen door heel Nederland bestiert, werd door het Functioneel Parket van het OM in Den Bosch in mei 2014 gestart en liep in het diepste geheim tot juli dit jaar. De Inspectie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is eveneens bij dit strafrechtelijke onderzoek, waarin onder andere telefoons werden afgeluisterd, betrokken.
 
Volgens ingewijden zou het echtpaar (ingehuurd) personeel onder andere hebben mishandeld en bedreigd met de dood. Daarbij werden door de verdachten teksten als ‘als je nu niet gaat werken, doen wij je ouders iets aan’ gebruikt.
Justin Luiten, advocaat van de Venrayse zakenvrouw, wilde desgevraagd geen enkel commentaar geven.
 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *