Jos Som: ‘Ik werd weggevoerd en half jaar beveiligd’

OM: Geen bevestiging bedreiging burgemeester Kerkrade
juni 15, 2017
Limburgse koster in cel voor seksueel misbruik
juni 15, 2017

door Bjorn Thimister

KERKRADE Nu het onderzoek van het OM naar mogelijke dreigementen door motorclubs aan zijn adres ,,geen bevestiging voor een dreigende situatie” heeft opgeleverd, blikt burgemeester Jos Som van Kerkrade tegenover Crimewatcher openhartig terug op een tijd die beheerst werd door maandenlange intensieve politiebeveiliging.

,,Ik werd op een gegeven moment gebeld door hoofdofficier van justitie Roger Bos van het OM in Limburg”, legt Som uit. Het is dan eind mei 2015. ,,De HOvJ vertelde mij dat ik per direct moest vertrekken omdat er kennelijk dreiging in de richting van mij bestond. Toen heb ik in eerste instantie gezegd: ‘Dat doe ik niet’.”

Som geeft aan dat hij daarna nog naar een zakelijke afspraak moest. ,,Daar kreeg ik een tweede telefoontje, nu van de chef van de politie. Hij verzocht me ook dringend om meteen te vertrekken. Als je zoiets tot twee keer toe hoort, dan is het toch beter dat je daar naar luistert.”

De Kerkraadse burgemeester, die vlak voor de bovengenoemde telefoontjes een clubhuis van de Hells Angels in zijn stad had gesloten, vervolgt: ,,Ik ben toen met drie auto’s, samen met mijn vrouw, door de politie naar een bepaalde plek in Nederland weggevoerd. Daar heb ik in totaal een week gezeten.”

Hiermee was de strenge beveiliging voor hem echter nog niet ten einde. ,,Daarnaast heb ik daarna nog een politiepost voor mijn huis gehad en een half jaar bewakingscamera’s rond mijn huis. Ik had bovendien een directe lijn met de meldkamer van de politie”, aldus Som.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *