IP-tap ingezet in Limburgs onderzoek naar Albanese drugsmaffia

Onderzoek naar drie medewerkers Limburgse politie vanwege plichtsverzuim
juni 25, 2019
Inval FIOD in Limburg in internationaal witwasonderzoek
juni 26, 2019

door Bjorn Thimister

In het grootschalige onderzoek Albanese drugscriminelen in Limburg heeft justitie, naast het maandenlang afluisteren van telefoongesprekken, een zogeheten IP-tap ingezet. Dat bevestigen betrouwbare bronnen rond het onderzoek tegenover Crimewatcher. Op 21 mei vonden er meerdere invallen, doorzoekingen en arrestaties in deze zaak plaats.

Volgens welingelichte bronnen konden de opsporingsdiensten middels IP-tapapparatuur, die werd aangesloten op de door verdachten gebruikte internetverbinding/het gebruikte IP-adres, bijvoorbeeld zien hoe er een kopie van een vals paspoort werd verstuurd.

Het Geleense bedrijf Europrofex is volgens justitie de spil in deze zaak. De verdachten achter dit bedrijf betaalden volgens het OM via hun bedrijf de vaste lasten van tientallen panden in Geleen en omgeving waar voornamelijk Albanezen verbleven.

Zij hielden zich op grote schaal bezig met hennepteelt. Het bedrijf regelde ook valse paspoorten. De belangrijkste verdachten in deze zaak zitten nog altijd vast. Zij beroepen zich op hun zwijgrecht. Het onderzoek in deze zaak is nog altijd bezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *