Invallen in panden Zuid-Limburg om dodelijke schietpartij Hoensbroek

Uitleveringszaak verdachten moord Spa vrijdag 7 september
september 4, 2018
Forse celstraffen voor Limburgse fraude met zorggeld
september 4, 2018

Van onze verslaggever

MAASTRICHT De Limburgse politie heeft in vier panden in Kerkrade en Hoensbroek doorzoekingen gehouden in verband met het lopende onderzoek naar het schietincident met dodelijke afloop in Hoensbroek op 2 augustus.

Politiemedewerkers van het Team Grootschalige Opsporing (TGO) dat bezig is met het onderzoek hebben maandagochtend panden op drie locaties in Kerkrade en in Hoensbroek doorzocht. Daarbij werd bij een pand aan de Nassaustraat in Kerkrade een hennepkwekerij aangetroffen bestaande uit 300 hennepplanten en nog een aantal hennepstekken aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat er sprake was van het illegaal aftappen van elektriciteit. De bewoner is hiervoor aangehouden. Alle apparatuur en planten zijn in beslag genomen en vernietigd.

De politie heeft eerder al op vrijdagavond 31 augustus een 45-jarige man uit Hoensbroek en een 25-jarige man uit Born aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident op de Akerstraat Noord. Het tweetal is maandag aan de rechter-commissaris voorgeleid en ze blijven vastzitten.

Op donderdagavond 2 augustus werd rond 23.30 uur een 49-jarige man voor de deur van zijn woning aan de Akerstraat Noord in Hoensbroek neergeschoten. Het slachtoffer kwam later die nacht te overlijden. De politie startte direct met een technisch & buurtonderzoek na aanleiding van het incident.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *