UPDATE Flinke opbrengst invallen in groot drugsonderzoek

Twee verdachten aangehouden in terreurzaak Limburg
november 7, 2017
Reconstructie in zaak dode baby Fabian Brunssum
november 8, 2017

Van onze verslaggever

MAASTRICHT De ondermijningsteams van politie, Openbaar Ministerie en gemeenten uit Zuid-Nederland zijn de afgelopen twee dagen bezig geweest met een gezamenlijke actie die zich richt tegen de productie van synthetische drugs.

Op tientallen plaatsen in Zuid-Nederland  zijn daarbij door de ondermijningsteams controles en acties uitgevoerd. Daarbij werden 8 aanhoudingen verricht, waarvan drie in België.

Operatie Impact valt binnen geïntensiveerde aanpak van ondermijnende drugscriminaliteit in de drie zuidelijke provincies, Brabant, Zeeland en Limburg. Operatie impact is ontstaan op basis van strafrechtelijke en bestuurlijke informatie.

Dinsdag 7 November trof de politie in een loods in Waspik grote hoeveelheden grondstoffen voor de productie van synthetische drugs aan. Er werd naast de ruim 49.000 liter formamide aangetroffen, ook nog 10.950 liter verschillende andere grondstoffen zoals zoutzuur en methanol aangetroffen. Deskundigen van het LFO hebben berekend dat na bewerking van deze grondstoffen ruim 17 miljoen xtc-pillen kunnen worden geproduceerd.

In het Limburgse Weert trof het ondermijningsteam 458 kilo APAA aan, jerrycans gevuld met 244 liter PMK gevonden en 96 kaarsen, die bleken te bestaan uit PMK-glycidezuur. Dit zuur wordt gebruikt als pre-precursor, dat na bewerking omgezet wordt naar PMK waaruit vervolgens XTC gemaakt kan worden. In de loods werd ook verschillende apparatuur voor in een drugslaboratium gevonden.

Bij een bestuurlijke controle in Gassel trof het ondermijningsteam naast een hennepkwekerij met ruim 200 planten ook een grote loods aan met daarin allerlei een dure motor en growshopartikelen. Al deze goederen zijn in beslag genomen en de hennepkwekerij is vandaag ontruimd.

In een schuur bij een woning in Tilburg trof de politie zestien vaten van 200 liter grondstof voor synthetische drugs aan. Bij de doorzoeking van een woning in Breda zijn een aantal zaken met vermoedelijk amfetamine gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *