Internationale drugsbende in Limburg opgerold

Jarenlange celstraffen voor kopstukken Parkstadbende
juni 18, 2019
Onderzoek naar drie medewerkers Limburgse politie vanwege plichtsverzuim
juni 25, 2019

Van onze verslaggever

MAASTRICHT In verband met een internationaal onderzoek naar drugscriminaliteit zijn in Limburg zeven verdachten opgepakt bij zestien huiszoekingen in Echt, Geleen en Sittard. Dat meldt het ANP.

Agenten troffen een laboratorium voor synthetische drugs aan en namen bij een coffeeshopleverancier 2,4 miljoen euro cash in beslag. Ook stuitte de politie op twee loodsen met wietplantages en een loods met verpakkingsmateriaal voor cannabis.

Bij de operatie werden woensdagochtend 19 juni tegelijkertijd 24 locaties doorzocht in België, Nederland en Duitsland. De organisatie importeerde grondstoffen voor drugs vanuit China naar Roemenië, en regelde de doorvoer via Duitsland naar Nederland en België.

De stoffen waren volgens het OM in het Belgische Hasselt bedoeld voor druglabs in de grensstreek. In België werden volgens verschillende media veertien mensen opgepakt. Bij die acties werden vijftien dure voertuigen en drie vuurwapens in beslag genomen.

De organisatie wordt gelinkt aan vondsten van chemisch afval of drugsgrondstoffen in Echt, Sittard, Brunssum, Den Bosch en in het Duitse Eschweiler. Ook wordt de groep in verband gebracht met in Nederland gestolen auto’s en een plofkraak in Duitsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *