In opspraak geraakte bewaarder De Geerhorst pleegt zelfmoord

EXCLUSIEF Limburgse link met liquidatie topcrimineel Stanley Hillis
oktober 7, 2018
Mystiek rond deal met kroongetuige om moord-Tanja Gurskaja
oktober 11, 2018

door Bjorn Thimister

SITTARD Binnen de Sittardse gevangenis De Geerhorst is een integriteitsonderzoek gaande naar twee in opspraak geraakte bewaarders. Een van die cipiers heeft nu zelfmoord gepleegd. Dat bevestigt woordvoerder Robert Meijer van de Dienst Justitiële Inrichtingen(DJI) desgevraagd tegenover Crimewatcher en Panorama.

,,Ik kan bevestigen dat er een onderzoek loopt van het Bureau Integriteit (BI) naar twee medewerkers van de PI in Sittard. BI maakt onderdeel uit van het Bureau Veiligheid & Integriteit. Over de aanleiding van en de inhoud van het onderzoek doen we geen mededelingen.”

Volgens welingelichte bronnen is zeker één in opspraak geraakte cipier op een onlangs gevonden foto te zien met leden van motorclub Satudarah in hun inmiddels gesloten clubhuis in Geleen. Bij de directie van De Geerhorst bestaat het vermoeden dat het tweetal banden zou hebben met leden van motorclub Satudarah. Verschillende (bestuurs)leden van de Geleense tak van Satudarah zijn al geruime tijd onderdeel van een groot strafrechtelijk onderzoek.

Deze Satudarah-members zitten al maanden achter slot en grendel op verdenking van ernstige feiten als afpersing, mishandeling, bedreiging en deelname aan een criminele organisatie. Het onderzoek van justitie in Limburg, waarbij onder andere een heimelijk verborgen camera in het clubhuis van de beruchte motorclub door justitie werd ingezet om eventueel bewijs te verzamelen, is nog altijd niet afgerond.

Na de vondst van de compromitterende foto, werd door de bajesleiding besloten om het handelen van de twee gevangenisbewaarders nauwkeurig onder de loep te nemen. Woordvoerder Robert Meijer laat desgevraagd weten dat een van deze twee Geerhorst-cipiers, wiens naam door Panorama uit privacy-overwegingen anoniem wordt gehouden, op vrijdag 5 oktober zelfmoord heeft gepleegd.

,,De directie heeft op die dag het trieste bericht ontvangen dat een medewerker zich van het leven heeft beroofd. Ik kan bevestigen dat dit een van de twee medewerkers betreft waarnaar een onderzoek van het Bureau Integriteit loopt”, legt Meijer aan Panorama uit in een uitgebreide reactie.

Het plotselinge overlijden van hun collega is bij het personeel van De Geerhorst keihard aangekomen. ,,De directie van PI Sittard is geschokt door dit bericht en leeft intens mee met familie en nabestaanden. Ook voor de medewerkers van de PI is het onwerkelijk dat dit is gebeurd”, aldus Meijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *