‘Ik moest vijf leden maffia uit vakantiehuisje in Limburg halen’

UPDATE Twee verdachte maffiosi vrijgelaten
december 5, 2018
Voorman ‘gele hesjes’ Maastricht weer uit cel
december 6, 2018

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT De maffia zit ook in Limburg, zoveel is wel duidelijk geworden sinds de arrestaties en invallen in verband met een grootschalig onderzoek naar de ‘Ndrangheta. Ervaren strafpleiter Marcel Heuvelmans (foto) uit Venlo kreeg in het verleden ook te maken met maffioso, zo onthult hij tegenover Crimewatcher.

Heuvelmans, een door de wol geverfde advocaat die in talloze grote strafzaken actief is en was, werkte voor zijn baan in toga bij de politie. Waar hij nu de onderwereld bijstaat in strafrechtelijke onderzoeken, ging de Limburger toentertijd de strijd aan met criminelen. Hoewel je er tot voor kort zelden of nooit over hoorde, zat de Italiaanse maffia vroeger ook al in Limburg.

,,Het klopt dat het lang stil was rondom de maffia in het zuiden, maar ik weet nog goed dat ik een jaartje of 25 geleden samen met een aantal collega’s de opdracht kreeg om een aantal arrestaties ergens in Limburg te gaan verrichten”, zegt Heuvelmans. Met het wapen in de aanslag trokken de agenten naar een vakantiepark om in actie te komen.

,,In een bepaald vakantiehuisje troffen wij vijf maffioso aan die we wisten in te rekenen. Zij moesten uitgeleverd worden aan het buitenland. Dat is uiteindelijk ook gebeurd. Zoiets blijft je altijd bij, zeker nadat er nu zo een grote politieactie in Limburg en op vele andere plekken tegen de maffia is geweest.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *