Huisarts Brunssum weer verdacht van seksueel misbruik

Advocaat Thijs H.: ‘OM handelt voor de bühne’
augustus 16, 2019
Drugslab opgerold middenin woonwijk Brunssum
september 6, 2019

Van onze verslaggever

BRUNSSUM De politie heeft een huisarts uit Brunssum aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van een patiënt. Het is volgens de Limburgse krant niet de eerste keer dat deze arts met justitie in aanraking komt voor een dergelijk incident.

De huisarts, die inmiddels weer op vrije voeten is gesteld, moest vorig jaar voor de rechter verschijnen vanwege on­gewenste seks met een patiënt. De arts beweerde dat de vrouw zich aan hem opdrong, maar erkende dat hij daar nooit in mee had moeten gaan.

De officier van justitie eiste destijds een celstraf van anderhalf jaar. De man werd vrijgesproken omdat de rechtbank misbruik niet bewezen achtte. Het Openbaar Ministerie (OM) is in beroep gegaan tegen deze vrijspraak.

Bij de nieuwe zaak zou het volgens de Limburgse krant gaan om een andere patiënt. De Inspectie voor de Gezondheidszorg bevestigt de aanhouding van deze huisarts en laat weten dat het hoger beroep van de eerdere zaak nog loopt. De inspectie verwijst voor verder commentaar naar het OM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *