Hoofdverdachte Limburgse taximoord ex-militair

‘Bekentenis in moordzaak Maastrichtse taxichauffeur’
juli 5, 2017
Groot onderzoek FIOD: invallen in Heerlen
juli 7, 2017

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT De uit Geleen afkomstige Will van K. (45), hoofdverdachte in de zaak van de moord op taxichauffeur Ousman Magomadov (24) uit Maastricht die begin mei dood werd aangetroffen in het Duitse Selfkant-Schalbruch, is een ex-militair. Dat blijkt uit onderzoek van misdaadsite Crimewatcher en wordt bevestigd door zijn advocaat.

Hij werkte enige jaren voor het ministerie van Defensie. Van K. is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Limburg, maar bleef de laatste jaren veelal in onder andere Schotland. De ex-militair weigert (vooralsnog) in de moordzaak waarvoor hij al enige tijd vastzit, mee te werken aan een psychologisch en psychiatrisch onderzoek. Volgens opsporingsbronnen heeft hij toegegeven dat hij Magomadov met twaalf messteken om het leven heeft gebracht.

Hij zou dit echter hebben gedaan omdat hij, zo heeft hij gezegd in een van de verklaringen tegenover de recherche, werd aangevallen door de taxichauffeur. Volgens zijn raadsman Peter van Geelkerken heeft de van moord verdachte Limburger ,,zich naar eigen zeggen moeten verdedigen”. ,,Meer ga ik hier nu niet over zeggen.” Het flink toegetakelde lichaam van Magomadov, afkomstig uit Tsjetsjenië, werd op zondag 7 mei door wandelaars aangetroffen. 

Verdachte Van K. werd nog diezelfde dag in de buurt van de A12 bij Zevenhuizen aangehouden. Dit was dichtbij de plek waar de verlaten taxi, met daarin bloedsporen van Ousman Magomadov, werd aangetroffen. Will van K. moet op dinsdag 10 juli weer voor de rechter verschijnen. In een later stadium zal er een reconstructie gaan plaatsvinden in deze zaak waar de verdachte op de plaats(en) delict verhoord zal worden.

De inhoudelijke behandeling van deze zaak bij de Maastrichtse rechtbank volgt daarna pas. 
 
Foto: De politie doet onderzoek in de moordzaak op Magomadov (Track’88)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *