UPDATE Verdachte ‘jihad-drugslab’ Brunssum blijft in cel

Limburger gepakt met 50 kilo coke in Dover
juli 19, 2017
Moord Everink: getuigen gezocht door verdediging
juli 22, 2017

door Bjorn Thimister

BRUNSSUM De 40-jarige man uit Brunssum, die verdacht wordt van betrokkenheid bij een opgerold drugslab waar in april dit jaar tienduizenden ‘Captagon-pillen’ werden gevonden die gebruikt worden door IS-strijders in het Midden-Oosten, moet volgens zijn advocaat Serge Weening vast blijven zitten. Dat heeft de rechtbank besloten.

De schuur aan de Titus Brandsmastraat waarin het grote drugslaboratorium werd aangetroffen, blijkt volgens opsporingsbronnen van deze verdachte P., in wiens naastgelegen woning ook wapens werden aangetroffen, te zijn geweest. Hij beroept zich op zijn zwijgrecht. P.’s vriendin werd in eerste instantie ook opgepakt en verhoord door de recherche, maar de vrouw is inmiddels weer op vrije voeten.

Het onderzoek van de recherche in deze zaak is omvangrijk. Het was voor het eerst dat de bovengenoemde jihad-pillen met Captagon-logo in een Nederlands drugslab werden gevonden. De opsporingsdiensten bekijken op dit moment of ze een directe lijn tussen onder andere verdachte P. en landen in het Midden-Oosten, waar de peppillen vooral gebruikt worden, kunnen ontdekken.

Twee andere verdachten, die destijds tijdens de politie-inval wisten te ontkomen, zijn nog altijd spoorloos. Volgens de politie ging het hier om ‘hoogblonde mannen’. In de schuur werden tijdens een doorzoeking ook ongeveer 20 kilo MDMA, 60 kilo amfetamine en een tabletteermachine gevonden.

Foto: Bij inval in drugslab werd ook een auto in beslag genomen (Track’88)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *