Hongaars tienermeisje in prostitutie: Weertenaar 8 maanden cel

Exclusief in Panorama: waar zijn de cokekoningen van Limburg?
februari 13, 2019
UPDATE Verdachte van roof bij vliegclub in Stadskanaal vrij
februari 15, 2019

door Bjorn Thimister

WEERT Een man uit Weert is veroordeeld tot zestien maanden cel, waarvan acht voorwaardelijk, vanwege seksuele uitbuiting van een Hongaars meisje in Eindhoven. Tegen hem was twee cel cel geëist.

Sandor P. uit Weert wordt verantwoordelijk gehouden voor het werven van de Hongaarse tiener (16) en haar in de prostitutie laten werken in een pand in Eindhoven. Zijn advocaat Dirk Daamen had de rechtbank gevraagd zijn cliënt vrij te spreken. ,,Er was naar mijn mening namelijk te weinig bewijs tegen hem”, zegt hij tegen deze misdaadsite.

Op de middag van 21 augustus 2017 kwam er een einde aan een uitbuitingssituatie van een 16-jarig Hongaars meisje toen het Prostitutie Controle Team van Eindhoven bij toeval op het Baekelandpein in Eindhoven een voor hen dan nog onbekend meisje in een van de panden zag.

De leden van het PCT die controleren op de vergunningsvoorwaarden, spraken haar aan. Zij bleek geen Nederlands of Engels te verstaan, ze overhandigde een paspoort van een 19-jarige Hongaarse en via de tolkentelefoon vertelde zij dat ze nog nooit eerder in de prostitutie had gewerkt en dat ze via een vriendin op het Baekelandplein terecht was gekomen en dat ze dit vrijwillig deed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *