Hennipknipsters vrijgelaten in zaak-drugslab

FIOD neemt koffer met 825.000 euro in beslag
april 10, 2018
Woningoverval in Heerlen, dader(s) spoorloos
april 16, 2018

door Bjorn Thimister

ZUIDLAREN Twee vrouwen die sinds vrijdag 6 april vastzaten in verband met de ontmanteling van een groot drugslab in een loods in het Drentse Zuidlaren, zijn vrijgelaten. Dat bevestigt hun advocaat Dirk Daamen tegenover Crimewatcher. De vrouwen werden in een ruimte dichtbij het drugslab opgepakt toen ze daar waren om hennepstekjes, waarvan er tienduizend in totaal werden aangetroffen, te knippen.

,,Zij ontkennen dan ook ook maar iets te hebben geweten van dat drugslab”, legt de Maastrichtse strafpleiter uit. ,,Ze wilden daarmee alleen maar iets bijverdienen. De rechter-commissaris zag daarom te weinig bewijs aanwezig in het dossier om hen langer vast te houden in verband met dat drugslaboratorium.” Naast de hennepplanten trof de politie vrijdag een grote hoeveelheid chemicaliĆ«n aan in Zuidlaren.

Onder andere een Vietnamees en de huurder van de desbetreffende loods zijn ook als verdachten aangemerkt in deze zaak. In het drugslab werd de drug Crystal meth geproduceerd. Bij de verdachte huurder werd vermoedelijk datzelfde spul in zijn broekzak aangetroffen en in zijn woning werden tijdens een huiszoeking recepten voor de productie van verdovende midden gevonden door de opsporingsdiensten.

Het onderzoek in deze zaak is nog in volle gang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *