Guus J. in hoger beroep tegen 18 jaar celstraf voor moord Kerkrade

Man die Hafed Merkikou doodschoot in hoger beroep tegen 24 jaar celstraf
maart 30, 2018
Waar is kleding van schutter liquidatie broer kroongetuige?
april 3, 2018

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT/KERKRADE Guus J., tot achttien jaar cel veroordeeld voor de moord op zijn echtgenote Marleen Rütten (foto) met wie hij in scheiding lag in Kerkrade eind 2015, heeft hoger beroep aangetekend bij het gerechtshof in Den Bosch. Dat zegt J.’s advocaat Marijn Zuketto tegen Crimewatcher.

,,Met name de bewijsconstructie rammelt aan alle kanten en er is dus volgens ons absoluut geen sprake van wettig en overtuigend bewijs”, legt Zuketto uit aan deze misdaadsite. ,,Dit vonnis van de rechtbank in Maastricht vinden wij zwak, onder andere omdat er bewijs zou zijn dat is gebaseerd op aannames. Volgens ons is er geen andere mogelijkheid dan in appel gaan bij het hof en dat hebben we dus ook gedaan”, aldus de Maastrichtse strafpleiter.

Het lichaam van Rütten werd in november 2015 gevonden in haar eigen woning aan de Ursulinenhof in Kerkrade. Zij bleek te zijn gewurgd. De woning was zo overhoop gehaald, zodat het leek die hier een overval had plaatsgevonden. Justitie geloofde dit niet, ondanks dat J. altijd hardnekkig is blijven ontkennen dat hij iets met de moord te maken heeft gehad.

De rechtbank in Maastricht veroordeelde Guus J. desondanks op 28 maart tot 18 jaar cel voor de moord op Rütten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *