GROOT WITWASONDERZOEK NAAR MALAFIDE STICHTINGEN

GROTE HOEVEELHEID GSM’S GEVONDEN GEERHORST
februari 12, 2017
MOORD JEF LEUKEL: WIE GAAT ER PRATEN?
februari 20, 2017

door Bjorn Thimister
 
GELEEN De FIOD blijkt samen met het OM al geruime tijd bezig te zijn met een groot strafrechtelijk onderzoek naar de Stichting Islamitisch Centrum Westelijke Mijnstreek en de Stichting Baby Care in verband met witwassen. Op dinsdag 14 februari vonden daarom invallen en doorzoekingen plaats in Sittard-Geleen, Beek, Stein en Heerlen.

Het onderzoek is in 2015 gestart naar aanleiding van meldingen van mogelijke verdachte transacties. Onder andere in de Al Houda moskee in Geleen vond een doorzoeking plaats. Het merendeel van de locaties betrof woningen. Daarnaast worden enkele bedrijfspanden, waaronder dat van Stevik personeelsbemiddeling, en een loods doorzocht. De Stichting Baby Care houdt zich voornamelijk bezig met het helpen van vluchtelingen in het buitenland door goederen te sturen.

De geldstromen van de twee bovengenoemde stichtingen worden onder de loep genomen. Het OM in Limburg houdt een mogelijke link met financiering van terrorisme in het achterhoofd. ,,Maar we zoeken nog niet naar actieve banden met terreur.” De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit.

Foto: overleg opsporingsdiensten met in het midden een officier van justitie tijdens doorzoekingen(Track ’88)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *