Gezochte verdachte moordzaak Ömer Köksal gepakt op vliegveld Parijs

Verdachte van moord op Cor van Hout in de cel
maart 17, 2018
Heerlense zakenman afgeperst voor 5 ton, ex-politieagent hoofdverdachte
maart 20, 2018

door Bjorn Thimister

BLERICK Gianni Q. (foto onder), de al maanden spoorloze man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op Ömer Köksal in Blerick in november vorig jaar, is opgepakt op de luchthaven van Parijs. Q. arriveerde op de Franse luchthaven met een vlucht vanuit Frans Guyana. Q. zou zich de afgelopen tijd hebben opgehouden in Suriname, het buurland van Frans Guyana.

De verdachte stond internationaal gesignaleerd en liep bij een controle op de luchthaven Paris Orly International Airport tegen de lamp. Hij is door Franse autoriteiten aangehouden, waarna het onderzoeksteam in Nederland in kennis werd gesteld. De 22-jarige Ömer Köksal werd in Blerick op woensdag 1 november op klaarlichte dag doodgeschoten. Dit gebeurde met drie kogels.

Het moordwapen is tot op heden niet gevonden. De daders sloegen via een kinderdagverblijf op de vlucht. De dodelijke schietpartij zorgde voor veel onrust in de wijk waar de moord plaatsvond. Na verloop van tijd kon Rotterdammer Jonathan B. in Hoogvliet door een arrestatieteam als eerste verdachte worden opgepakt.

Gianni Q. zou volgens justitie enkele dagen voor de moord in Blerick betrokken zijn geweest bij een gewapende overval in een woning in Roermond, is tot op heden voortvluchtig.

Foto: De plaats delict in Blerick (Track’88)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *