Geheime digitale tap en observatiecamera ingezet tegen bende Maastricht

OM: Nicky stierf door zuurstofgebrek
december 12, 2018
Moordzaak-Pongs: Recherche schakelt universiteit in
december 17, 2018

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT De Limburgse recherche heeft in het langlopende onderzoek naar een Maastrichtse bende, die half december werd opgerold, onder andere een digitale tap, een verborgen observatiecamera en een peilbaken ingezet. Dat zeggen welingelichte opsporingsbronnen tegen Crimewatcher.

In deze zaak werden in Maastricht op 10 december zes mannen opgepakt. Zij werden aangehouden op grond van een langlopend onderzoek naar vermogensdelicten. Het onderzoek naar de mannen, waarvan drie er inmiddels vrijgelaten zijn, kwam aan het rollen nadat het vizier was gericht op de ‘leider’ van het groepje verdachte criminelen.

Deze Maastrichtse hoofdverdachte werd volgens recherchebronnen enige tijd in de gaten gehouden middels het inzetten van een zogenoemde digi-tap, waardoor de speurders precies konden meekijken op welke websites hij zoal keek. Ook werd er door de politie heimelijk een observatiecamera voor zijn woning in Maastricht geplaatst. Later werd deze verstopt op een andere plek in diezelfde straat.

Zo konden de speurders hem ook in de gaten houden. Daarnaast plaatste de recherche onder een auto van een medeverdachte een peilbaken om hem te kunnen volgen. Tijdens de invallen op de betrokken vijf locaties in Maastricht werden doorzoekingen gehouden onder leiding van de rechter- commissaris. Bij deze doorzoekingen werden onder meer gereedschappen, elektrische fietsen en motoren in beslag genomen.

Het onderzoek naar de in beslag genomen goederen gaat verder om ze te kunnen herleiden naar de rechtmatige eigenaren. Daarnaast zijn er ook verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *