Gaat Ron S. (nog) praten in moordzaak-Andy de Heus?

Drie arrestaties om drugslab hoeve Heerlen
juni 14, 2018
Nederlander in Nepal gepakt om kindermisbruik
juni 16, 2018

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT De 50-jarige Ron S. uit Sittard werd op dinsdag 22 mei in zijn cel aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord of doodslag op Andy de Heus, van illegaal bezit van vuurwapens en munitie en van het wegmaken van het lijk van De Heus. De grote vraag is: Gaat hij nog praten tegen de Limburgse recherche?

Volgens zijn advocaat Serge Weening was er een verhoor van de Sittardenaar gepland, maar is dit niet door gegaan. S. heeft tijdens verhoren in Duitsland, waar hij vastzat voor een drugsdelict, weinig tot niks verklaard. Justitie in Limburg hoopt echter dat hij alsnog een verklaring gaat afleggen, al is er behoorlijk wat bewijs tegen de schilder. S. klapte in een Duitse bajes uit de school over de moord op De Heus terwijl hij met zijn vriendin belde. Wat hij echter niet wist dat de opsporingsdiensten toen zaten mee te luisterne.

Ron S. zat vanaf 2015 in de gevangenis in Duitsland vanwege drugsgerelateerde delicten. Op 7 maart 2018 werd hij overgeplaatst naar een gevangenis in Nederland om het laatste deel van zijn Duitse gevangenisstraf van 6 jaar uit te zitten. De Duitse detentie loopt volgens het OM in Limburg in elk geval nog tot in het najaar van 2019. Ron S. werd onlangs formeel aangehouden in zijn Nederlandse cel voor de moord op marktkoopman Andy de Heus.

Op dinsdagavond 18 december 2012 verliet Andy de Heus zijn woning. Na zijn vertrek is er niets meer van hem vernomen. Na de vermissing startte de politie een grootschalig onderzoek om te achterhalen waar de vermiste Andy de Heus is gebleven. Er zijn verschillende zoekacties geweest. Zo is er in 2013 in het Julianakanaal bij Roosteren gezocht en in 2015 in en rondom woningen op een vakantiepark in Stevensweert.

Daar werd Andy de Heus niet aangetroffen. Begin 2016 zijn twee verdachten aangehouden op verdenking van de betrokkenheid bij de vermissing van Andy de Heus. Later is er nog een derde verdachte aangehouden. Op 18 februari 2016 is, bij een zoekactie in en rondom de visvijvers in Stevensweert, het stoffelijk overschot van Andy de Heus aangetroffen. Andy de Heus is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen.

De politie blijft op zoek naar mensen die meer informatie hebben over wat er in 2012 met Andy de Heus is gebeurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *