‘FBI voorkomt mogelijk aanslag in Brugge’

Schutter Doy S. over dodelijke schietpartij Geleen: Ik werd aangevallen met slagersmessen
mei 24, 2018
Rijksrecherche onderzoekt dood man na aanval op agenten
juni 5, 2018

Van onze verslaggever

BRUGGE Een tiener uit het Vlaamse Dendermonde heeft per e-mail een wapen proberen te bestellen in de Verenigde Staten. Hij deed dit naar eigen zeggen ‘om zoveel mogelijk slachtoffers op een school te maken’. Dat meldden Belgische media. De FBI onderschepte het berichtje en bracht de Belgische politie op de hoogte. De tiener werd gisteren opgepakt en voor de jeugdrechter geleid.

Het mailtje zou expliciet melding gemaakt hebben van de intentie om “zo veel mogelijk slachtoffers op een school te maken.” De Amerikaanse FBI onderschepte het bericht en lichtte de Belgische politie in. Via het IP-adres konden de Belgische speurders achterhalen dat het bericht vanaf een schoolcomputer in Dendermonde werd verstuurd.

Omdat in de mail een verwijzing naar de stad Brugge stond, hielden Brugse patrouilles afgelopen weekend verschillende scholen die een schoolfeest organiseerden extra in de gaten. Die feesten verliepen uiteindelijk zonder incidenten. Het is niet zeker of de jongen serieus van plan was om een schietpartij te houden op zijn school of dat de mail een grap was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *