EXCLUSIEF Misbruikzaak tienermeisje: 4 mannen in de cel

De gekozen stilte rond de verdachte Limburgse politiemol
november 24, 2018
Partner vermoorde man Geleen verhoord als verdachte
november 28, 2018

door Bjorn Thimister

LEEUWARDEN Vier mannen uit Leeuwarden zitten in de cel op verdenking van het seksueel misbruiken, gijzelen en het dwingen tot seks met anderen van een tienermeisje (16) in Leeuwarden, half oktober. Het slachtoffertje werd een week lang gegijzeld in meerdere panden. Dat bevestigen welingelichte opsporingsbronnen tegenover Crimewatcher.

Deze zaak kwam aan het rollen nadat de ouders van het tienermeisje in oktober aangifte van vermissing van hun op dat moment een week verdwenen dochtertje deden. Via Facebook kwam er daarna een tip binnen over de mogelijke verblijfplaats van het meisje. Hier bleek zij echter niet te zijn, maar de bewoner van dit pand zette de politie van Leeuwarden wel op het goeie spoor.

Gedwongen seks

De politie viel half oktober een woning in de Friese hoofdstad binnen waar het gegijzelde meisje werd aangetroffen. Zij had een badjas aan. Volgens opsporingsbronnen heeft het minderjarige meisje verklaard dat zij onder dwang seks met mannen moest hebben in twee verschillende woningen in Leeuwarden waar zij in totaal een week lang werd vastgehouden.

De recherche wist uiteindelijk vier verdachte mannen uit Leeuwarden te arresteren op verdenking van betrokkenheid bij deze misbruikzaak. Volgens opsporingsbronnen hebben zij onlangs tijdens de verhoren door de recherche verklaard dat zij dachten dat het slachtoffertje meerderjarig was en dat zij vrijwillig seks had gewild.

‘Cadeautje’

Tijdens het strafrechtelijke onderzoek is onder andere naar boven gekomen dat éën van de verdachten tegen een medeverdachte heeft gezegd ‘dat als je thuiskomt er een cadeautje op je staat te wachten’. Hiermee werd het slachtoffertje bedoeld. Justin Luiten, advocaat van Abdelsamad D., bevestigt desgevraagd de aanhouding van zijn cliënt.

,,In het belang van het lopende onderzoek wil ik verder geen enkel commentaar geven”, aldus de Maastrichtse strafpleiter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *