EXCLUSIEF Limburgse link met liquidatie topcrimineel Stanley Hillis

ANALYSE Moord-Sven Prins: Gaat Jurandy T. alsnog wijzen naar anderen?
oktober 6, 2018
In opspraak geraakte bewaarder De Geerhorst pleegt zelfmoord
oktober 9, 2018

door Bjorn Thimister

LANDGRAAF/AMSTERDAM De zaak van de liquidatie van de Amsterdamse topcrimineel Stanley Hillis (foto boven), die in februari 2011 werd doodgeschoten, heeft een directe Limburgse link. In dit moordonderzoek werd een man uit Landgraaf verhoord door de Nationale Recherche en de Rijksrecherche. Dat blijkt uit onderzoek van Crimewatcher en wordt desgevraagd bevestigd door de advocaat van de Limburger.

De inwoner van Landgraaf was een goede bekende van Hillis, alias ‘de Ouwe’. In de Mitsubishi Pajero van de topcrimineel werden nadat hij in de Amsterdamse Watergraafsmeer op 21 februari 2011 rond het middaguur was doodgeschoten, belangrijke en geheime documenten gevonden. Deze misdaadsite kwam er onlangs achter dat de speurders op deze stukken tijdens forensisch onderzoek een duimafdruk vonden.

Die bleek van de 47-jarige inwoner uit Landgraaf te zijn. De man uit Landgraaf, die liever niet met zijn naam niet in de media wil, bevestigt desgevraagd tegenover Crimewatcher toentertijd inderdaad verhoord te zijn. ,,Dat is bij mij thuis gebeurd door rechercheurs van de Nationale Recherche en ook de Rijksrecherche omdat het belangrijke politiedocumenten betrof”, legt de man uit.

,,Er was een afdruk van mijn rechterduim op die geheime documenten die bij Stanley in de auto lagen, gevonden. Ik heb de recherche toen uitgelegd dat ik een paar dagen voordat hij vermoord werd, een kop koffie met Hillis was gaan drinken en dat Stanley me die documenten toen had laten zien en dus in handen had gegeven. Een en ander heb ik toen ook samen met mijn advocaat in een verklaring op papier gezet.”

De man uit Landgraaf was geen verdachte in deze zaak. De Maastrichtse strafpleiter Arthur Vonken bevestigt de lezing van de Landgravenaar. ,,Hij is toen inderdaad verhoord en ik heb hem geadviseerd in deze kwestie. Meer kan ik er niet over zeggen”, aldus Vonken in een reactie.

De moord op Stanley Hillis is tot op heden nog altijd niet opgelost. Op het moment dat hij vermoord werd, had hij een afspraak met Donald G. Opvallend was dat ten tijde van de fatale schietpartij op nauwelijks een paar meter afstand in een aanhangwagentje twee rechercheurs heimelijk zaten mee te luisteren en -kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *