Ex-verdachte bomzaak burgemeester Heerlen wil nieuw onderzoek

Eis: 100 uur taakstraf voor ex-rechercheur John V.
januari 30, 2019
Hagenaar (33) opgepakt in moordzaak Kemal Zengin
februari 5, 2019

door Bjorn Thimister

HEERLEN Eric L. uit Hulsberg, die werd verdacht van het sturen van een bom en dreigbrief naar burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen in 2016, wil nu dat er alsnog een onderzoek komt naar wie hier verantwoordelijk voor was. Dat blijkt uit een brief, ingezien door Crimewatcher.

Op 21 december 2016 werd op het stadhuis van Heerlen een pakketje afgeleverd met daarin TNT-springstof, een klokwekker en twee draadjes. Een ontsteker ontbrak. In een dreigbrief werd door een anonieme afperser één miljoen euro geëist van Krewinkel.

Eric L. werd er een dag later opgepakt door een arrestatieteam, maar de zaak tegen L. werd door het OM in Limburg in 2017 wegens gebrek aan bewijs geseponeerd. L. beweerde vanaf dag één dat hij er was ingeluisd. ,,Ik denk ook te weten door wie dus daarom wil ik dat er nieuw onderzoek komt”, legt L. uit.

,,Ik heb het gerechtshof in een brief gevraagd om dit onderzoek opnieuw te laten doen. Ik wil namelijk dat diegene die verantwoordelijk is voor het sturen van dat bompakket naar Krewinkel alsnog gepakt wordt”, aldus Eric L. in een reactie tegenover deze misdaadsite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *