Ex-medewerker Slachtofferhulp verdacht van ontucht

Het grote zwijgen over Limburgse gruwelmoord
december 13, 2016
DREIGBRIEF IN PAKKET GEMEENTEHUIS HEERLEN
december 25, 2016

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT Een inmiddels voormalig medewerker van Slachtofferhulp in Limburg wordt door justitie in Maastricht verdacht van het plegen van ontucht met een cliënte en het misbruiken van zijn machtspositie als hulpverlener. Dat zeggen betrouwbare bronnen rond het onderzoek tegen Crimewatcher.nl.

Verdachte Sjaak K. moest de 24-jarige vrouw in zijn hoedanigheid als vrijwillige hulpverlener in een zaak bijstaan omdat zij eerder seksueel misbruikt zou zijn. Tijdens dit werk zou K. zelf over de schreef zijn gegaan. Deze kwestie kwam bij de opsporingsdiensten aan het licht toen de vrouw aangifte deed tegen de man.

Sjaak K. is inmiddels verhoord door de recherche en intern door Slachtofferhulp aan de tand gevoeld over deze kwestie. Hij beroept zich tegenover de speurders op zijn zwijgrecht en is inmiddels niet meer werkzaam voor Slachtofferhulp, aldus ingewijden tegenover Crimewatcher.

Wanneer de man voor de rechter zal moeten verschijnen, is op dit moment nog niet bekend. Slachtofferhulp is een organisatie die slachtoffers, getuigen, betrokkenen, achterblijvers of nabestaanden helpt na een misdrijf, verkeersongeval, calamiteit of bij vermissing. Zij ondersteunen deze mensen dan op juridisch, praktisch of emotioneel gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *