Erkenning voor meesterspeurder Ben Zuidema

Voetbalclub Landgraaf fors gedupeerd door penningmeester: duizenden euro’s verdwenen
juni 27, 2018
CYBERCRIME Recherche keek heimelijk mee op computer verdachte Heerlenaar
juli 2, 2018

Van onze verslaggever

PANHEEL Hij mag met recht de bekendste en meest ervaren detective van Nederland genoemd worden: Ben Zuidema. De Limburger speurde in de afgelopen decennia, in samenwerking met de politie, talloze criminelen op in binnen- en buitenland. Als infiltrant mengde hij zich in zaken die de opsporingsdiensten zo konden laten ploffen en dus oplossen.

Zuidema is het inmiddels een heel stuk rustiger aan gaan doen qua werk om toch nog wat van zijn gezin en vrije tijd te kunnen gaan genieten. Op de achtergrond fungeert hij wel nog als adviseur voor de een en ander. Onlangs waren in Panheel 50 detectives bijeen om te praten over het vak en wat daar allemaal bij komt kijken.

Maar ook voor de benodigde bijscholing die het werk van detective in de wereld van de misdaad vraagt. ,,Dit om aan het hoge niveau van rechercheschool Ben Zuidema te blijven voldoen”, aldus Zuidema in een reactie aan deze misdaadsite. Hier kwamen onder andere onderwerpen als ‘liegen herkennen aan lichaamstaal’ en ‘ethisch hacken’ aan bod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *