Eis: vijf jaar cel voor misbruiken Kerkraads meisje

Reportage in Panorama: De onopgeloste moord op Frank Maggen uit Sittard
februari 21, 2018
Hoofdverdachte Roermondse helikopterzaak in cel
februari 22, 2018

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT Een man uit Eygelshoven heeft zich volgens justitie schuldig gemaakt aan ruim drie jaar lang seksueel misbruiken van een vijftienjarig meisje uit Kerkrade. Verder zou hij kinderporno in bezit hebben gehad. Het OM eist daarom vijf jaar cel tegen hem.

Deze zaak kwam aan het rollen nadat het vriendje van het tienermeisje een en ander in de gaten kreeg en vertelde aan de moeder van het slachtoffer. Zij deed daarop meteen aangifte bij de politie. Verdachte Bert J. zou het contact met het meisje via Facebook hebben gelegd. Deze handelswijze wordt ook wel grooming genoemd.
 
Het seksueel misbruik vond plaats in de auto en in de woning van J. Volgens ingewijden bedreigde hij het Kerkraadse tienermeisje zodat ze haar mond zou houden.  De politie heeft de laptop van J. in beslag genomen en hier is bewijsmateriaal op gevonden.

Volgens zijn advocaat wordt Bert J. ook verdacht van verkrachting van het slachtoffer. ,,Mijn client ontkent de feiten zoals ze hem ten laste zijn gelegd, volgens hem was er geen sprake van dwang”, aldus zijn raadsman. Hij heft vrijspraak gevraagd voor de man.

Bert J. heeft een aantal dagen achter slot en grendel gezeten, maar is inmiddels op vrije voeten. De rechtbank in Maastricht doet begin maart uitspraak in deze zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *