Eis: 5 jaar cel voor woningoverval Mheer

Handgranaten en vuurwapens gevonden
november 21, 2017
Oplichter in cel door peilbaken op scootmobiel
november 21, 2017

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT/MHEER Justitie in Maastricht wil dat twee mannen uit Geleen allebei vijf jaar achter de tralies gaan voor een overval op een woning in Mheer, in augustus dit jaar.

De twee bewoners van de woning aan de Dorpsstraat werden in de nacht van 11 op 12 augustus flink toegetakeld tijdens de overval. Een van de slachtoffers brak hierbij het scheenbeen door een klap met een koevoet. De overvallers waren op zoek naar geld, maar vertrokken uiteindelijk zonder buit. Rond 05:30 uur werd de politie gealarmeerd. Toen agenten ter plaatse kwamen, konden ze al snel een 34-jarige verdachte in de boeien slaan.

Even verderop in een struikgewas probeerde een 42-jarige man zich te verstoppen. Hij probeerde nog weg te vluchten, maar werd in de kraag gevat door de politie. De twee bewoners werden in het ziekenhuis behandeld aan hun verwondingen. Wouter Smeets, advocaat van een van de verdachten, noemt de eis van het OM ,,erg hoog”. ,,Ik heb de rechtbank gevraagd om aan hem een celstraf van 3 jaar, waarvan een deel voorwaardelijk op te leggen”, aldus de Maastrichtse strafpleiter.

Uitspraak is op 5 December.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *