UPDATE Verdachte eigenaars cateringbedrijf Venray vrij

Reportage in Panorama: Uur U voor mysterie-Nicky
augustus 30, 2017
Forse beloning voor tip moord op Leon V.
augustus 31, 2017

door Bjorn Thimister
 
VENRAY Een echtpaar uit Venray, eigenaar van een cateringbedrijf in die Limburgse stad, dat enkele dagen in de cel op verdenking van mensenhandel (arbeidsuitbuiting) en valsheid in geschrifte, is vrijgelaten. Zij blijven wel verdachte.

Het stel zou volgens de opsporingsdiensten, die jarenlang onderzoek deden hiernaar, hun (ingehuurd) personeel bedreigd, mishandeld en ook slecht of niet betaald hebben.

Drie jaar onderzoek

 
Het stel werd op maandag 28 augustus aangehouden. Het onderzoek naar het echtpaar Piet en Louise B., dat een soort eettentjes op evenementen als kermissen door heel Nederland bestiert, werd door het Functioneel Parket van het OM in Den Bosch in mei 2014 gestart en liep in het diepste geheim tot juli dit jaar. De Inspectie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is eveneens bij dit strafrechtelijke onderzoek, waarin onder andere telefoons werden afgeluisterd, betrokken.

Meerdere slachtoffers
 
Volgens ingewijden zou het echtpaar meerdere slachtoffers hebben gemaakt. Het stel zou (ingehuurde) personeelsleden onder andere hebben mishandeld en bedreigd met de dood. Daarbij werden volgens ingewijden door de verdachten teksten als ‘als je nu niet gaat werken, doen wij je ouders iets aan’ gebruikt.

Zwijgende advocaat
 
Het stel ontkent de aantijgingen tot op heden echter tijdens de verhoren. Justin Luiten, advocaat van de Venrayse zakenvrouw, wilde desgevraagd geen enkel commentaar geven. ,,Er zitten beperkingen op deze zaak, wat betekent dat ik op dit moment helemaal niks hierover mag en kan zeggen. Dus daar hou ik me dan ook aan. Mijn cliënt mag daardoor ook alleen maar contact met mij hebben”, aldus de Maastrichtse advocaat.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *