‘Drugscrimineel vrij door fout politie en OM’

OPINIE Henneptelers extra bestraft voor knoeien met meter
januari 14, 2018
Roemenen beroofden voor duizenden euro’s Limburgse Kruidvat-winkels
januari 15, 2018

door Bjorn Thimister

BREDA De verdachte man uit Vlissingen die bij een tankstation in Zevenbergschen Hoek langs de A16 vrijdagavond 12 januari werd gepakt met twee jerrycans die tjokvol zaten met grondstoffen voor de productie van verdovende middelen, is vrijgelaten omdat politie en justitie geblunderd hebben met zijn inverzekeringstelling. Dat zegt zijn advocaat Justin Luiten tegen Crimewatcher.

,,De termijn voor de inverzekeringstelling is normaal negen uur, maar in deze zaak duurde deze liefst twintig uur langer. De wet geldt voor iedereen, ook voor het OM. Maar het koste de nodige moeite om het OM dat te laten inzien”, legt de Maastrichtse strafpleiter aan deze misdaadsite uit. Ik ben gechoqueerd om te zien dat het OM zo omgaat met de rechten van burgers en in eerste instantie gaat duimen dat een rechter de ogen sluit voor de fouten van politie en justitie.”

De 23-jarige Shovany P., die vastzat in het cellencomplex van het politiebureau in Breda, liep tegen de lamp omdat zijn bestelauto scheef hing tijdens het rijden. Hierdoor viel het voertuig bij politieagenten, die de lading in de auto controleerden. Een van hen raakte hierbij onwel. De twee jerrycans werden door de Landelijke Ondersteuning Ontmantelen (LFO) meegenomen voor verder onderzoek. P. werd in het verleden al meerdere keren veroordeeld voor drugshandel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *