Doorstart onderzoek recherche naar moord op Bobo Jalloh uit Landgraaf

UPDATE Voortvluchtig zaak-doodgeschoten Hafed Merkikou opgepakt
april 3, 2018
Schietpartij vakantiehuis Vijlen: ‘Schoonmaakster neergeschoten door eigen man’
april 6, 2018

Van onze verslaggever

LANDGRAAF Het onderzoek naar het geweldsmisdrijf, waarbij Bobo Jalloh (foto)in mei 2017 in zijn woning in Landgraaf om het leven kwam en dat najaar 2017 voorlopig werd stopgezet, krijgt een doorstart. Openbaar ministerie en politie hebben daartoe besloten.

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) heeft dit onderzoek opgepakt en is sinds enkele weken aan het werk. Het onderzoeksteam, onder leiding van een officier van justitie, richt zich op meerdere scenario’s en is op dit moment vooral bezig met tactisch onderzoek. De nabestaanden van het slachtoffer zijn hiervan op de hoogte gebracht.

Wat het motief of de aanleiding was om de man om het leven te brengen, is nog steeds niet duidelijk. Het rechercheteam hoopt komende weken onder andere op die vraag antwoord te krijgen. Maar natuurlijk ook wie de mannen zijn, die het slachtoffer gedood hebben.

Er is een signalement van de daders. Het zou gaan om twee mannen. Eén van hen droeg camouflagekleding en een bivakmuts, de ander was licht getint en droeg mogelijk een korte broek. Het tweetal is gevlucht via de achterkant van de woning aan de Koempel.

Getuigen hebben aangegeven dat ze een lichtkleurige snel wegrijdende auto en een donkerkleurige auto hebben gezien. Vooralsnog is niet zeker of alle tips ook echt op de daders van dit misdrijf betrekking hebben.
In het najaar van 2017 zagen Openbaar ministerie en politie zich genoodzaakt enkele grootschalige onderzoeken (TGO’s) stop te zetten in verband met de beperkte beschikbare recherchecapaciteit.

Eén van deze onderzoeken betrof het geweldsmisdrijf in de woning aan de Koempel in Landgraaf. In de nacht van 30 op 31 mei 2017 kwam de 39-jarige bewoner met messteken om het leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *