UPDATE Tientallen tips zaak-Nicky

UPDATE Verdachte deurwaarder zit vast
mei 21, 2017
UPDATE ‘Drie jaar cel evenementenorganisator’
mei 23, 2017

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT In de zaak van de dode Nicky Verstappen uit het Limburgse Heibloem zijn tientallen nieuwe tips binnengekomen als gevolg van een oproep van politie en justitie. Deze zullen worden onderzocht.

Eerder werd al bekend dat er een groot DNA-verwantschapsonderzoek in de zaak rond de dood van de Limburgse tiener komt. Meer dan 15.000 mannen, voornamelijk uit Limburg, zullen worden opgeroepen om DNA af te staan.

,,Er is in de afgelopen tijd DNA veiliggesteld op de kleding van Nicky, wat waarschijnlijk van de dader zal zijn. Dat wordt op dit moment vergeleken in verschillende DNA-databases”, zegt hoofdofficier van justitie Roger Bos. ,,Dat heeft nog geen match opgeleverd. Dit DNA-verwantschapsonderzoek zien we als een ultiem middel. Als ik dader was, dan zou ik me nu zorgen gaan maken. Zeker gezien de technieken die we in deze tijd hebben.”

In augustus 1998 verdwijnt de dan 11-jarige Nicky Verstappen tijdens een zomerkamp met leeftijdsgenoten op de Brunssumerheide. Een dag na de verdwijning wordt de jongen uit het Limburgse dorp Heibloem tijdens een zoekactie dood teruggevonden niet ver van het kampterrein vandaan. In de afgelopen vier jaar is er door een rechercheteam opnieuw onderzoek gedaan in deze zaak. Dat leverde nieuwe ontwikkelingen op in het lopende onderzoek Nicky Verstappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *