‘Doodskistman’ Piet van der Molen uit Oirsbeek op 29 mei voor de rechter

VIDEO Kemal Zengin praatte met zijn moordenaar
april 25, 2018
‘Ömer Köksal in hoofd geschoten, vuurwapen nog spoorloos’
april 26, 2018

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT/OIRSBEEK Piet van der Molen, die zijn overleden moeder Gerda 2,5 jaar lang in een zelfgemaakte kist in zijn woning verstopte, moet op 29 mei voor de rechter verschijnen. Dat bevestigt justitie in Limburg tegenover Crimewatcher.

Politie en justitie ontdekten, na een tip, in december 2015 de stoffelijke resten van de bejaarde Gerda van der Molen in een kist op de bovenverdieping van de woning in Oirsbeek. Haar zoon Piet werd opgepakt en verhoord. Na enkele dagen werd hij weer vrijgelaten. Hij vertelde toentertijd dat hij zijn overladen moeder had verborgen en dus niet had begraven omdat haar laatste wens was geweest.

Het OM in Limburg laat nu weten dat Van der Molen dik 2 jaar na dato alsnog vervolgd wordt en voor de rechter moet gaan verschijnen. Woordvoerder Gertjan Bos: ,,Dat zal zijn voor het verbergen van het lichaam van zijn overleden moeder en fraude. De definitieve tenlastelegging wordt bekend tijdens de zitting”, aldus Bos desgevraagd. Van der Molen wordt verdacht van fraude omdat hij vele duizenden euro’s aan uitkering van zijn moeder onterecht zou hebben gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *