De heimelijke politiecamera voor de Satudarah-president

COLDCASE Nieuwe bajeskalender met Limburgse zaken
januari 8, 2018
Maastrichtenaar verdacht van maandenlang aftuigen moeder
januari 9, 2018

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT Hoe werkt de recherche onder andere op het gebied van het plaatsen van een heimelijke observatiecamera? Een inmiddels opgestapte president van een chapter van motorclub Satudarah in Limburg ontdekte er eentje vlakbij zijn voordeur, ingenieus verborgen in een elektriciteitskastje en maakte er foto’s van. Tegen Crimewatcher vertelt hij hoe hij hier achter kwam.

,,Enkele jaren geleden merkte ik dat er iets vreemds aan de hand was met een elektriciteitskastje bij mij in de straat, dat ding stond een paar meter van mijn huis af”, legt het ex-lid van Satudarah aan deze misdaadsite uit. ,,Toen ik ging kijken, zag ik via de zijkant dat er een camera in zat, compleet met modem en gps. Helemaal weggewerkt in dat kastje dus. Geplaatst werd er door mensen met busjes van een tegelzetters- en stroombedrijf.”

,,Dat ding heeft er ongeveer vier maanden gestaan. Ik zei er niks van omdat ik niks te verbergen had, maar op een gegeven momentvond ik het irritant worden en ben ik erheen gelopen. Aan de zijkant zat een gaatje, door een roostertje wat daarop zat heb ik met mijn vingers gedrukt. Toen heb ik even gezwaaid in de lens. Ik heb er nog foto’s van gemaakt. Daarna heeft de camera er nog een dag of twaalf gestaan en op een drukke zaterdagavond kwamen twee man in een auto en stopten bij dat kastje”, vertelt de ex-president van Satudarah.

,,Eentje bleef in de auto zitten, terwijl een andere man snel alle cameraspullen uit dat elektricteitskastje haalde. Op de hoek van de straat stond trouwens ook nog iemand op de uitkijk. Ze zagen er normaal uit, met petjes op. Ook dat heb ik allemaal gezien. Dat bijzonder opsporingsmiddel, zoals men dat noemt, was voor mij bedoeld. Ik zat toen immers nog bij Satudarah.”

De Limburger is inmiddels uit de beruchte motorclub gestapt. Justitie wil Satudarah laten verbieden door de rechter omdat dit een criminele organisatie zou zijn. De rivaliserende motorbende Bandidos is sinds december 2017 verboden door de rechter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *