De onopgeloste liquidatie van pokeraar Frank Maggen

DREIGBRIEF IN PAKKET GEMEENTEHUIS HEERLEN
december 25, 2016
Kapellen leeggeroofd door criminelen
december 27, 2016

door Bjorn Thimister

SITTARD Het is de tweede week van april 2013 als er zich in een vrijstaand huis aan de Dorpsstraat in Sittard een waar drama afspeelt. Daar wordt Frank Maggen, een fervent pokerspeler en daardoor bekend in binnen- en buitenland, in zijn woonkamer doodgeschoten. In de tijd daarna gaan er vele geruchten over wie er mogelijk betrokken waren bij deze liquidatie, maar tot op heden is deze moordzaak nog onopgelost.

Dat Maggen moest vrezen voor zijn leven was niet echt een verrassing voor de opsporingsdiensten. Enkele dagen voordat hij om het leven werd gebracht was hij immers bij café ’t Nestje in Nieuwstadt door twee onbekende mannen beschoten nadat hij een ruzie had willen sussen. De 37-jarige Sittardenaar wordt, al rennend voor zijn leven, in beide benen geraakt door kogels en weet zich bij een kerkhof te verstoppen. Zo ontsnapt hij aan de dood.

Precies drie dagen later moet Maggen er toch aan geloven als hij, terwijl zijn vrouw en kinderen er niet zijn, tussen 7.45 en 9.30 uur in koelen bloede wordt vermoord. Direct daarna is het een drukte van jewelste van speurders op en rondom de plaats delict. De tv-uitzending van Opsporing Verzocht levert uiteindelijk twee tips op. Tot een oplossing leidt dit echter niet en het OM stopt uiteindelijk ook met het onderzoek.

Wat wel opgelost wordt is de aanslag waarbij Maggen gewond raakte. De rechtbank in Roermond veroordeelt Ali K. uit Swalmen en Admar H. uit Roermond in november 2014 tot respectievelijk 42 en 36 maanden celstraf voor poging tot doodslag op Maggen.
De uiteindelijke moordenaar van de pokerfanaat is tot op heden echter nog altijd voortvluchtig. Het onderzoek naar de zaak-Maggen is al geruime tijd stilgelegd.

Deze moord is en blijft echter een liquidatie. In de criminele wereld in Limburg moeten er mensen zijn die meer weten over de achtergronden. Maar of zij gaan praten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *