De mysterieuze ‘Lange’ in de liquidatiezaak-Sven Prins

Proces moord-Andy de Heus start op 29 oktober
mei 24, 2019
Thijs H. ontkent moorden Brunssummerheide en Den Haag
mei 28, 2019

Van onze verslaggever

MAASTRICHT Het hoger beroep in de zaak van de in Brunssum geliquideerde Sven Prins (30) dient met tussentijdse zittingen bij het gerechtshof in Den Bosch. Drie mannen werden eerder veroordeeld tot levenslang en dertig jaar cel. Daar hopen zij van af te kunnen komen, maar af dat gaat lukken?

De tot dertig jaar cel veroordeelde Sergio K. was niet bij de moord op Brunssumer Sven Prins. Dat beweert zijn met levenslang gestrafte vriend Jurandy T. tenminste. Die heeft verklaard dat Sergio niet bij de bloedige schietpartij betrokken is geweest.

T. heeft eerder al bekend dat hij de schutter was tijdens de moord op 25 september 2015 op de grens van Heerlen en Brunssum. Met een kalasjnikov heeft hij drie salvo’s afgevuurd op Sven Prins.

De dertigjarige Brunssumer kwam om het leven in een voortuin aan de Heerenweg. De kogels werden afgevuurd vanuit een auto waar Xionel B. aan het stuur zat. Volgens Jurandy T. is er echter nog een derde persoon bij de fatale schietpartij geweest.

T. noemt hem ‘de Lange’. Veel meer heeft hij niet gezegd over deze persoon in zijn nieuwe verklaring. Er moeten nog getuigen worden gehoord, waaronder ook weer de undercoveragent door wiens actie de drie mannen eerder konden worden gearresteerd.

Deze zaak gaat in een later stadium weer verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *